marți, 15 octombrie 2013

Filme apicole Octombrie 2013 Izolare exterioara a stupului Ioan Ursu , Bio Stup




Dupa ce am efectuat tratamentul a sosit vremea sa ne gandim cat mai bine a face izolarea stupului cat mai buna , pentru ca si acest stup totusi are si el o slabiciune , ma-m gandit ca ar trebui sa fac ceva in a rezolva problema , stupul pe partea nordica sufera cel mai mult razele soarelui nu ating aceasta parte deloc , cam pe tot parcursul anului iar acest perete il consider slabiciunea stupului , asa ca am decis sa fac urmatorul lucru si sa izolez acea parte cu o placa de polistiren care va izola intr-o anumita parte aceasta zona a stupului , dar va las sa urmariti filmul , in urmatorul film va voi prezenta o idee de aerisire a stupului evitand condensul in cea mai mare parte , iar caldura sa fie cat mai normala pentru albine , tot in acel film va voi prezenta cam , cum ar decurge hranirea in sezonul rece fara a raci ghemul , deci va fi un film numai bun pentru prezentarea iernari indiferent de model de stup .

5 comentarii:

  1. buna miscare cu izolarea,dar sunt curios peste iarna cum veti scapa de umiditate...subarul vad ca l tineti inchis complet iar deasupra e folie .aerisirea in capac ati inchis o?

    RăspundețiȘtergere
  2. Deocamdat este izolat complet , in urmatorul film va voi prezenta si problema aerisiri , findca ma-m intalnit cu ea , iar acum am gasit solutia acceptabila si sper sa rezolve problema , astept ca vremea sa-mi permita aceasta lucrare , apoi voi pune filmul , va multumesc pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  3. stupul bio are din cate stiu sita antivaroa;oare nu ar fii mai bine o iernare clopot cu folie etansa sus si sita descoperita jos fara subar?

    RăspundețiȘtergere
  4. Iernarea tip clopot , are dezavantajul de consum ridicat de miere , in sertar voi pune polistiren iar aerisirea va avea filtru de hartie , albina va fi inghesuita la maxim , gen daca ar merge pe 4 rame eu il inghesui pe 2 rame , consider ca va fi mai econom si mai sanatos pentru albina.

    RăspundețiȘtergere
  5. personal in propria stupina,o sa aplic mai multe variante de iernare,cea cu randament benefic o voi folosii pe viitor la toti stupii.sunt curios daca la iernarea unei familii pe 5 rame incadrata intre 2 placi de poliestiren dens etans -in dreptul urdinisului-va mai aparea condens la cei 2 pereti laterali

    RăspundețiȘtergere