miercuri, 9 octombrie 2013

Filme apicole Mai 2013 , scurta vizita la nucleele formate


       Cel mai frumos lucru in viata unui om este sa vada ca reuseste sa faca ceva , iar si mai mult de atat este sa si reuseasca ce asi propune , chiar gandinduma la anumite aspecte stiam despre viata albinelor dar nu am pus in practica acest lucru ma face sa regret ca nu am inceput mai repede aceasta indeletnicire si anume apicultura .
         Nucleele de albine sunt metoda cea mai economica de a obtine o regina imperecheata , aceste nuclee se formeaza in general din albina tanara o botca despre care am mai vorbit , si bineanteles despre calitatea lor , ca incepator stiu sigur ca este destul de greu de a obtine , dar mai ales sa imultesti albinele .
          Tot ca incepator ai avantejul ca risti diferite lucruri care te pot costa , bineanteles pierderea familiei de albine dar daca ai noroc poti sa si razbesti si sa devi un apicultor foarte bune dar asta in timp nu imediat findca nimic nu se obtine asa usor .
          Deci in ce consta un nucleu , nucleu de albine se formeaza dintr-o rama cu puiet capacit , si scuturarea o altei rame cu albina tanara care deobicei se afla pe puietul in stadiu de larve , find cea mai tanara albina posibila , dar cei mai important este ca aceasta albina nu a iesit din stup niciodata , si nu va parasi noua locatie .
           Albinele tinere nu ies din stup decat dupa o anumita perioada , in aceasta perioada ele ingrijesc puiuti inca neiesiti , si hranesc larvele de albina , la fel cum au fost si ele hranite .
           Cand mutam albinele intr-un alt stup este foarte important acest aspect sa fie multa albina tanara .
           Pe langa albina tanra adaugam botcile , cupulele acelea lungi , din care vor iesi noile regine , dar pana acolo mai este un pic de lucru , bineanteles sa avem rabdare dupa parerea mea este cel mai greu  sa treaca timpul .
           In urmatorul film arunc doar o privire pe la urdinise sa vad care este situatia sunt anumite aspecte cum ar fi , daca aduce albina polen sau nu , unul dintre aceste aspecte poate insemna ca reginele au eclozat si chiar oua .
          Sper ca nu vam plictisit cu ata vorbaraie si va las sa urmariti filmul , care este doar in stadiu unui apicultor incepator si entuziasmat , pentru reusitele sale , va las numai bine va salut cu drag Ioan Olaru , si nu uitati sa vizionati si alte filme din acest blog .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu