miercuri, 20 aprilie 2016

Micronucleu la nivel de prortotip

Iata nu am mai scris de un timp pe acest blog pentru a reface un pic aspectul si bineanteles de a revizui un pic continutul pe care il voi pune de acum incolo , in aceasta noua postare voi incepe cu un inceput pentru mine si mai ales cu o noua abordare a albinutelor , deci am inceput cu a construi un micronucleu , pentru acest lucru am avut nevoie doar de inspiratie privind o poza de pe internet astfel am ajuns sa tai si sa masor sau sa masor si sa tai pana am cam dibacit ce ar trebui sa urmeze .





Precum se vede in dreapta imagini am realizat la inceput o rama , una mare in care a intrat o rama mai mica , a fost greu la inceput dar am reusit sa echilibrez si sa ajung la o valoare reala a ramei respective , deci dupa ce am facut rama am reusit sa aflu dimensiunile aproximative a cutiei pe care o voi face in curand .







Si astfel am reusit sa obtin rama se vede foarte bine in fotografia alaturata , bineanteles trebuia gandita astfel ca ea sa poata fi introdusa in stupul normal sa fie crescuta mai intai apoi folosita la micronucleu .








In poza din dreapta se vede cum rama se potriveste in micronucleu deci find doar prototip deocamdat arata foarte bine , aceasta cutie are nevoie bineanteles de urdinis si de gaura de aerisire findca albinele vor avea nevoie si de aer pe timpul scurt pe carel vor petrece aici .







 Iar spre final se vede cum rama si micronucleul stau unul langa altul astfel se vede dimensiunea redusa fata de un stup normal , avantajele vor fi foarte simple , obtinerea reginelor cu albina putina astfel nu va mai fi nevoie de uzarea foarte multor albine pentru a imperechea eventuala regina .





La final va invit sa vizionati si micul filmulet pe care lam facut cu aceasta ocazie sper sa va faca placere , la mimentul la care am scris aceste randuri deja micronucleele sunt aproape gata dar las sa descoperiti mai incolo acest lucru


3 comentarii: