sâmbătă, 15 martie 2014

Punerea foliei la albine , pentru mentinerea calduri cat ma bine

Buna seara sau buna ziua in functie de cum veti intra pa aceasta pagine , iata in urmatorul film va voi prezenta folosirea foliei pentru mentinerea calduri in familiile de albine , astfel inlaturam panza lasam putina ventilatie stupului si le hranim cu o pasta pa care albinele le adora , in acelas tip se poate vedea evolutia albinelor care din privinta unor apicultori cu vechime nu aveau nici o sansa , vizionare placuta.



   

3 comentarii:

  1. Salut , putin cam slabe roiurile pe doua rame,vad ca sa utilizat folia deoarece e pe sistem de fund anti varoua ca daca era un stup clasic cu fund plin aparea mucegaiul peste tot .Preconizati sa expandati incepand cu 1 aprilie ?De ce nu intariti acele albine cu o rama cu puiet capacit mai bine lucru ce ar duce la o dezvoltare mai rapida .Daca acum roiul e pe doua rame atunci intre 1 mai - 15 iunie cand se afla in stadiul de maxima dezvoltare ,pe cate rame credeti ca va ajunge ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Olaru,cum se realizeaza aerisirea stupului daca tinem folia pusa peste rame?Cand folosim podisorul?Ce rost au aerisirile din capac?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai daca sunteti apicultor ar trebui sa stiti ca aerisirea este mult mai necesara pe arsita , in timpul ierni la acest model de stup se face printre cele 3 urdinise si prin distanta lasata de subar.

    RăspundețiȘtergere