miercuri, 13 noiembrie 2013

Filme apicole , Octombrie 2013 , Ultimele retusuri inainte de a veni iarna



Precum stim se apropie iarna si astfel profitam de ultimele zile de a mai rtusa putin familile de albine , in filmul de mai sus puteti vedea cate ceva din aceste interventi , binanteles nu va fi chiar ultima din acest an , sunt pregatit de a le hrani cu miere , dar asta in luna decembrie , deci ce sa mai zic vizionati cu placere filmul , numai bine.

7 comentarii:

  1. unde e filmul ...nu apare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi cer scuze pentru mica intarzaiere , vizionare placuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar daca folia nu akopera toata suprafata sus aveti etans prin folosirea acelui carton si a polistirenului de aceea cred ca din februarie macar se impune deschiderea macar un sfert jos a subarului pt aerisire altfel cred ca se va forma mult mucegai si umezeala.

    RăspundețiȘtergere
  4. iarna nu trageti jos subarul???...ca doar e sigilat complect sus

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveti perfecta dreptate , la primele semne de condens voi deschide putin subarul , spatiul dintre cele doua foli il voi folosi pentru hranire in timpul ierni , in prima faza cu miere pentru a intampina blocarea albinelor pe o anumita zona si sa moara de foame chiar daca au miere .
    Subarul doar in perioada cand va incepe sa aiba puiet sau in caz de aparitie a condensului dar in acest caz am si alte variante pe care le voi aplica la momentul respectiv , va multumesc pentru comentarii si numai bine .

    RăspundețiȘtergere
  6. vreti albine la anul ? un apicultor batran a spus " decembrie si ianuarie nu le deranjati "

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu le deranjam deloc , vor primi o portie de hrana si dupa acea nu vor mai fi deranjate , tin sa zic ca multi apicultori trec la hranire din 10-15 ianuarie findaca atunci incepe sa creasca consumul si tot odata caldura din stup care va duce la aparitia condensului , masurile luate in aceasta perioada poate salva familia de albine , si intradevar poti ramane fara ele daca le hranesti gresit , daca ne luam dupa ce spuneau batrani nu aveam nici internet nici masini dar totusi sunt , din multele vorbe alegi doar ce ti se pare cai corect , sau ce ati place tot un batran a zis si acest lucru.

    RăspundețiȘtergere